Vorbitori

ADORJÁN Katalin psiholog, logoped

Este absolventă a Facultății de Defectologie Bárczi Gusztáv și a Universității Eötvös Lóránd din Budapesta, specializarea Psihologie. De asemenea, deține Diploma Internațională de Profesor Montessori, din cadrul Facultății Montessori din München, Germania. În prezent ocupă funcția de secretar al organizaţiei părinţilor copiilor dislexici din Ungaria, unde organizează cursuri sistematice. A început colaborarea alături de Dr. Meixner Ildikó în anul 1981, iar începând cu 1992, devine membru în cadrul curatoriului Fundaţiei Meixner, an în care aceasta a și fost înființată. În cadrul Fundaţiei este coordonator al cursurilor de formare a specialiştilor Meixner.

Este redactor a numeroase cărţi şi materiale auxiliare în domeniul diagnosticării diferenţiate şi terapiei dislexiei, disgrafiei și discalculiei. Predă cursuri legate de metodologia Meixner în cadrul unor instituţii de învăţământ superior din țări precum Slovacia, Ucraina, Republica Moldova, Ungaria sau România.

Prin numeroasele activități desfășurate până în prezent, a contribuit substanţial la susţinerea, propagarea şi dezvoltarea metodei Meixner. Profesionalismul și tenacitatea sa sunt recunoscute de către comunitatea specialiștilor din Ungaria, fapt pentru care este considerată urmaşă a doamnei Meixner.

Hodicska Tiborné defectolog, psihopedagog
Hodicska Tiborné -  DislexieEste absolventă a Facultății de Pedagogie din Budapesta și a Facultății de Defectologie Bárczi Gusztáv, specializarea Defectologie, Psihopedagogie. Din anul 1989 face parte din echipa de specialiști condusă de dr. Ildikó Meixner și devine membru al curatoriului Fundaţiei Meixner în 1992, an în care organizația a fost înfiinţată. În cadrul fundației, este coordonator al lucrărilor practice ale participanţilor la cursurile de formare a specialiştilor Meixner.

Deține o experiență vastă în domeniul terapiilor individuale şi de grup destinate copiilor dislexici, fiind autoarea a numeroase publicaţii şi culegeri de exerciţii în domeniu.

A locuit o perioadă îndelungată în București, timp în care a contribuit la popularizarea şi adaptarea metodei Meixner pentru limba română, atât în România cât şi în Republica Moldova.

Citiți mai multe despre Fundația Meixner aici.