DASCĂLI DE ONOARE

Această pagină a fost creată la propunerea părinţilor şi este dedicată acelor dascăli deosebiţi care s-au dovedit empatici, înţelegători şi deschişi lucrului cu copiii dislexici, dascăli ce consideră că această muncă poate fi şi o formidabilă provocare profesională.

Propunerile se trimit pe adresa copiidislexici@yahoo.com – numele şi prenumele dascălului, funcţia, unitatea şcolară (cu localitatea) şi o scurtă argumentare. Le vom posta în ordinea în care le primim.

STIMAŢI DASCĂLI!

Este o mare bucurie să vedem  cu câtă dăruire şi excepţional simţ pedagogic vă adresaţi acestor familii şi vă mulţumim pentru faptul că apreciaţi efortul depus de copii şi de părinţii lor, că, în ciuda unei programe prea aglomerate care vă solicită atât de mult, reuşiţi să aveţi disponibilitate, timp şi energie pentru a învăţa şi aplica noi metode didactice, adecvate pentru copiii dislexici.

Dar mai ales vă suntem recunoscători pentru forţa Dvs umană cu care reuşiţi să motivaţi şi încurajaţi aceşti copii.

Vă mulţumim pentru faptul că puneţi suflet în ceea ce faceţi, că, în ciuda unor aparente bariere cu care ei au de luptat, credeţi în aceşti copii şi contribuiţi la dezvoltarea autoîncrederii lor, la şansa de a deveni nişte adulţi echilibraţi şi împliniţi!

VĂ MULŢUMIM PENTRU TOT!

GAGYI ERZSÉBET,  profesor de limba şi literatura maghiară, învăţător,  iniţiatoarea claselor pentru copii dislexici de la Şc. Gim. Nicolae Bălcescu Tg Mureş (fosta Şc. Gen. Nr 12), cadru didactic pensionar în această şcoală timp de 8 ani, fondatoarea Asociaţiei Române pentru Copii Dislexici cu sediul în Tg Mureş, iniţiatoarea cursurilor de formare în tematica dislexiei prin CCD Mureş, autor de carte „A fost un model pentru noi toţi. Dacă considera că un lucru ar fi util pentru cauza dislexiei, deja a şi început sa-l facă, fără să se gândească o clipă la obstacolele, greutăţile sau consecinţele negative care le aşteaptă. A creat o cărare prin jungla nepăsării, ostilităţii, a neînţelegerii. Fără ea nu cred că s-ar fi creat ceva semnificativ la Tg Mureş în domeniul dislexiei” (Bartók Éva)

FEJES RÉKA, inspector şcolar pentru învăţământ primar, limba maghiară, iniţiatoarea claselor pentru copii dislexici de la Şc. Gim. Nicolae Bălcescu Tg Mureş, cine a crezut în această formă de educaţie şi l-a susţinut cu foarte multă empatie, curaj şi omenie

GYORGYISOR ÉVA ANDREA, învăţătoare, a lucrat 12 ani  la Şc. Gim. Nicolae Bălcescu Tg. Mureş, clasele pentru copii dislexici

CSEH ÁGNES, învăţătoare, a lucrat 12 ani  la Şc. Gim. Nicolae Bălcescu Tg. Mureş, clasele pentru copii dislexici, fondatoarea Asociaţiei Române pentru Copii Dislexici cu sediul în Tg Mureş

KOLUMBÁN ERIKA, învăţătoare, a lucrat 8 ani  la Şc. Gim. Nicolae Bălcescu Tg. Mureş, clasele pentru copii dislexici

KALI HAJNAL, învăţătoare, a lucrat 4 ani  la Şc. Gim. Nicolae Bălcescu Tg. Mureş, clasele pentru copii dislexici

SIMÓ RÉKA, logoped la Şc. Gim. Nicolae Bălcescu Tg. Mureş, clasele pentru copii dislexici

DEÁK GYŐRFI EMESE, psiholog, a lucrat la Şc. Gim. Nicolae Bălcescu Tg. Mureş, clasele pentru copii dislexici.

 

GRAJDEANU VIOLETA, invatatoare, Sc. Gen. Nr 13 Brasov – “D-na invatatoare i-a redat increderea in ea, merge cu placere la scoala, se simte la fel ca ceilalti copii. Acum fetita mea este dornica sa invete, doreste sa lucreze foarte mult suplimentar pt ca doamna invatatoare ii rasplateste intodeauna munca cu felicitari,incurajari si laude. Mai mult decat atat, anul trecut, desi era la dansa in clasa de doar 3 saptamani, fetita mea s-a simtit onorata caci doamna a ales-o sa deschida serbarea de Craciun a Scolii. Doamna noastra Grajdeanu Violeta, este un dascal stralucit!!! Ii multumesc lui D-zeu ca a scos-o in calea noastra!!!!” (Hilochie Elena Flavia)

 

DRĂGAN DORINA DANA, învățătoare, Liceul “Eugen Lovinescu” din Bucuresti – “Am avut o colaborare buna, a înțeles situația si a sprijinit-o mult pe Ana.” (Tatomir A.) 

CRIȘAN SIMONA, profesoara de engleza, Liceul “Eugen Lovinescu” din Bucuresti – “Nu o pot uita acel moment de cumpăna (testarea naționala cls a IV-a) cand ea a fost alaturi de Ana.” (Tatomir A.) 

EMA GORJANU, psiholog/ logoped de la Cabinetul psihologic “Alexia” Bucuresti – “Doamna a lucrat cu Ana atunci cand eu nu mai aveam nici o speranța.”  (Tatomir A.) 

MADALINA OTILIA MIRCEA, profesor itinerant de sprijin de la Scoala Gimnaziala Specială” Constantin Păunescu” Bucuresti.  – “Este un om devotat meseriei, un om devotat copiilor. Cu siguranța daca nu ar fi existat, eu o inventam. Este un profesionist desăvârșit, colaborarea este minunata, este alaturi de noi, ne susține, se implica foarte, foarte, foarte mult. In opinia mea si cu acordul Anei, Dna Mădălina Otilia Mircea reprezintă pentru noi omul potrivit la locul potrivit, iar cuvintele sunt prea putine pentru a multumi. Respectele mele pentru tot ceea ce face. Va mulțumim,Dna Mădălina Otilia Mircea, pentru ca existați!pentru noi Dvs il ocupati primul loc de pe aceasta lista!” (Tatomir A.) 

 


ILLYÉS MÁRIA, invatatoare, Scoala Generala Gyulaffy László Cehu Silvaniei,  “vreau sa multumesc doamnei invatatoare pentru sprijinul moral si educational dat fiului meu” (Csere Nagy Maria) 

PÉTERFFY ZSUZSÁNNA, psiholog, Scoala Generala Gyulaffy László Cehu Silvaniei,  “vreau sa-i multumesc pentru sprijinul moral si educational dat fiului meu” (Csere Nagy Maria) 

 

MARILENA ANDREESCU, logoped, Scoala Mihai Viteazul, CJRAE din Targoviste, “M-am luptat un pic cu sistemul. In clasa a 2-a copilul meu nu realiza cat face nici macar 1+1 si nu lega nici macar o silaba, citea cuvantul pe litere dar nu realiza ce scrie. Am descoperit  o Doamna deosebita, pe doamna logoped, care a reusit sa faca minuni cu baiatul nostru. Ii multumim din suflet!” (Teodoroiu Daniela)

OANA DOBRE, psiholog,  CJRAE Dambovita “de asemeni un dascal cu suflet mare” (Teodoroiu Daniela)

ROXANA MATEOIU, invatator indrumator si psiholog,  director la Clubul copiilor din Pucioasa Dambovita. “am mai dat peste un dascal deosebit” (Teodoroiu Daniela)

OANA COSTACHE, invatatoare de la clasa a 3-a A Scoala nr 4 Elena Donici Cantacuzino Pucioasa Dambovita  “Chiar daca la inceput nu stia prea multe despre dislexie, discalculie, doamna invatatoare s-a dovedit a fi foarte intelegatoare cu situatia baiatului nostru.”  (Teodoroiu Daniela)

Pe aceasta cale le multumesc din suflet si imi doresc sa avem parte in continuare de astfel de dascali de onoare” (Teodoroiu Daniela)

 

NINA NEDELCU, profesor logoped, Scoala Gimnaziala “Matei Basarab” Targoviste “Am vrea sa folosim aceasta oportunitate pentru a ne exprima recunostinta si a aduce mii de multumiri unei doamne deosebite, care este foarte dedicata meseriei sale si care are o disponibilitate extraordinara de a gasi metode si idei de lucru pentru copiii dislexici. Va multumim doamna Nina Nedelcu si speram ca in curand sa vi se indeplineasca dorinta de a infiinta clasa pentru copii cu dificultati de invatare!” (Mara si Ionela Prunache)

ELENA VADUVA, invatatoare , Scoala Gimnaziala “Matei Basarab” Targoviste “De asemenea, am dori sa multumim doamnei invatatoare care prin intelegerea si empatia de care a dat dovada in cei aproape 4 ani de scoala, a reusit integrarea perfecta in colectivul clasei pentru singura sa eleva cu dificultati de invatare.” (Mara si Ionela Prunache)

Va multumim si va dorim multa sanatate!